Bezoek Windpark Streepland tijdens de Open Energiedag op 16 september!

Afbeelding: Daar Krijg Je Energie Van

Nieuwsgierige burgers kunnen op 16 september 2023 een kijkje nemen bij tal van duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Voel de warmte van bodemenergie, krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark of ontmoet de mensen achter een windmolen – zoals Windpark Streepland!

Bekijk een windmolen van dichtbij

Nooit eerder onder een windmolen gestaan? Dan is dit je kans! Ook dit jaar opent Windpark Streepland haar deuren voor het brede publiek tijdens de Open Energiedag op 16 september 2023. We heten zowel jong en oud van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur. Gedurende de dag worden er verschillende rondleidingen gegeven. Sluit aan om 13.30, 14.30 of 15.30 uur en ontdek de groene wereld achter je stopcontact en ga in gesprek met de initiatiefnemers.

Over Windpark Streepland

Windpark Streepland is onderdeel van Energie A16 waar met 28 windmolens langs de A16 tussen de Moerdijkbrug en de Belgische grens de komende 25 jaar schone energie wordt opgewekt. Sinds juni 2023 wekken de drie windmolens bij knooppunt Klaverpolder energie op voor zo’n 15.000 huishoudens! Daarnaast heeft Windpark Streepland de ambitie om het windpark aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor iedereen die de energietransitie willen voelen, zien, horen en erover willen leren. Om die reden heeft het kunstenaarscollectief Mothership een ontwerp gemaakt voor een uitkijktoren waar allerlei informatie te vinden zal zijn over de opwek en gebruik van duurzame energie. Als deze plannen worden goedgekeurd, wordt het windpark niet alleen een plek die makkelijk te bezoeken is, maar bovenal een plek waar mensen naar toe kunnen gaan om er vannalles over te leren

Gratis toegang

Windpark Streepland is volledig gratis te bezoeken. Daarnaast kun je tijdens de Open Energiedag gratis parkeren bij de parkeerplaats van NS Station Lage Zwaluwe aan de Westelijke Parallelweg. Vanaf daar word je via borden naar de locatie geleid. Blijf op de hoogte over de Open Energiedag bij Windpark Streepland via de website en nieuwsbrief.

Zien we jou 16 september ook bij het windpark?

Naast Windpark Streepland kun je langsgaan bij 9 andere duurzame energieprojecten in Brabant. Benieuwd welke dat zijn? Neem dan een kijkje op de website.