Duurzaam wonen? Kijk eens bij de buren!

Afbeelding: Provincie Noord-Brabant

Hoe houd ik mijn energierekening zo laag mogelijk? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Op 29 oktober en 5 november kun je inspiratie opdoen tijdens de 10e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route!

Honderden huiseigenaren openen hun deuren en laten zien welke duurzame stappen zij hebben gezet. Ook Brabant doet mee. Je kunt jezelf inschrijven voor een bezoek via de website van de Duurzame Huizen Route.

Tijdens een bezoek aan een duurzaam huis kom je meer te weten over bijvoorbeeld natuurlijke bouwmaterialen, het isoleren van je zolderdak of de kosten voor het installeren van de warmtepomp. Deelnemers staan graag klaar om vanuit eigen ervaring te vertellen over hun proces naar een duurzamer huis en alles wat daarbij komt kijken.

“Toen wij ons huis wilden verduurzamen, moest ik veel uitzoeken. Wat ik geleerd heb, geef ik graag door aan de bezoekers”, vertelt één van de enthousiaste deelnemers. 

Doe ook mee

Wie al duurzame stappen heeft gezet, kan ook zijn/haar huis aanmelden als voorbeeld. Alle soorten woningen zijn welkom, met grote en kleine maatregelen zoals LED lampen, isolatie, een warmtepomp of balansventilatie. Je kunt je woning aanmelden en doorgeven of je bezoekers wilt ontvangen via www.duurzamehuizenroute.nl.