Eerste windmolen Windpark Galder staat!

Afbeelding: Lighthouse Projects

Vorige week is het laatste blad bevestigd aan de eerste windturbine voor Windpark Galder bij knooppunt Galder langs de A16 en A58 in de gemeente Breda. 

Dit meldt Lighthouse Projects dat bij het windpark betrokken is. Hiermee staat de eerste van in totaal 3 windturbines gereed. Windpark Galder wordt door energiebedrijf Pure Energie ontwikkeld en bestaat uit 3 windturbines van het type Vestas V150 met een ashoogte van 135 meter, rotordiameter van 150 meter en een vermogen van 4,3 MW. Het windpark is naar verwachting in december operationeel.

Windpark Galder maakt onderdeel uit van het grotere project Energie A16 dat in totaal 28 windturbines omvat. De 28 windturbines worden in 4 clusters gerealiseerd. Bij knooppunt Klaverpolder voorziet het plan in de gemeente Moerdijk in 3 en in de gemeente Drimmelen in 6 windturbines, in de gemeente Breda voorziet het plan bij knooppunt Zonzeel in 8 windturbines en bij knooppunt Galder in 3 windturbines en ter hoogte van het bedrijventerrein Hazeldonk voorziet het plan in de gemeente Zundert in 8 windturbines.