Energiefestival 2022: hét netwerkevent voor energieprofessionals


De energietransitie vraagt om grote systeem- en gedragsveranderingen. In een goedgevuld programma gaat de provincie Noord-Brabant concreet in op deze uitdagingen én worden kansen gezocht. Het aanbod bestaat naast plenaire presentaties, een lunch en afsluitende netwerkborrel uit diverse lezingen en workshops. 

Zo presenteert Joris van der Geest om 14.15 uur de innovatieve werkwijze van Energie A16. Ook Dimph Rubbens geeft vanuit Brabant geeft Energie een workshop over hoe jongeren van meerwaarde kunnen zijn bij duurzame vraagstukken. 

De waarde van energie voor omwonenden

Door Joris van der Geest, directeur participatiefonds Wind A16

Hoe zorg je ervoor dat de waarde van een wind- of zonproject ook bij omwonenden terecht komt? En hoe optimaliseer je die waarde? Energie A16 ontwikkelde een innovatieve werkwijze die precies daar opgericht is: 25% van de winst uit windparken inzetten voor lokale projecten. Het vergt veel, maar het resultaat loont, zeker met de huidige energieprijzen. Vaak ligt de nadruk op de techniek of op de impact – dit verhaal gaat over de organisatie, samenwerking en de (financiële) structuur. Hoe maak je het mogelijk? Meer informatie.

Door doen, een vliegwiel creëren met jongeren!
Door Dimph Rubbens, lid netwerk Creatief Verbinders van Brabant Geeft Energie

Ga jij de uitdaging aan met jongeren? Geen one-size-fits-all maar maatwerk! 
We verkennen hoe het netwerk van Creatief Verbinders jou kan helpen bij duurzame vraagstukken waarbij de (stem) van jongeren noodzakelijk is. We laten zien hoe doorlopend, duurzaam en volhoudbaar jongeren een meerwaarde en vliegwiel kunnen zijn voor de langere termijn oplossingen en hun eigen toekomst. Bijvoorbeeld hoe kun je uitvoering geven aan een KLUSBUZZ met jongeren en het regionale beroepsonderwijs! Meer informatie.Meer informatie en aanmelden kan via de website van de Energiewerkplaats Brabant.