Kom jij ook naar het energiefestival op 20 oktober?

De energietransitie vraagt om grote systeem- en gedragsveranderingen. Ook in de provincie Noord-Brabant. In een goedgevuld programma gaat de provincie concreet in op deze uitdagingen én zoeken zij samen naar kansen. Met minister Rob Jetten van Klimaat & Energie, neurowetenschapper Victor Lamme en ondernemers Herman Molenaar en Ruud Koornstra als plenaire sprekers zetten we in op een inspirerende en leerzame dag. Sta jij als energieprofessional ook aan? Kom dan op donderdag 20 oktober naar het Energiefestival in ‘s-Hertogenbosch!
 
Brabant staat aan! Jij ook?

Op het Energiefestival brengt de provincie zoveel mogelijk kennis samen op één plek. Energieprofessionals uit de hele provincie zijn aanwezig om inspiratie uit te wisselen en te leren van elkaars ervaringen. Zo zal Joris van der Geest – directeur participatiefonds Wind A16 – namens Energie A16 een sessie verzorgen over de waarde van windenergie voor omwonenden. 

De waarde van windenergie voor omwonenden

Hoe zorg je ervoor dat de waarde van een wind- of zonproject ook bij omwonenden terechtkomt? En hoe optimaliseer je die waarde?

Energie A16 ontwikkelde een innovatieve werkwijze die precies daarop gericht is: 25% van de winst uit windparken inzetten voor lokale projecten. Het vergt veel, maar het resultaat loont, zeker met de huidige energieprijzen. Vaak ligt de nadruk op de techniek of op de impact – dit verhaal gaat over de organisatie, samenwerking en de (financiële) structuur. Hoe maak je het mogelijk?

Meld je dan nu aan voor het Energiefestival 2022.