Lintje voor ‘de man van wijkraad Zuid-West’ Paul Bindels

Paul Bindels (66) is vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het lintje werd vrijdag uitgereikt in gemeenschapshuis Kievitslaar door wethouder Marianne de Bie.

Dat gebeurde tijdens het vijftienjarig bestaan van de Stichting Wijkraad Buitengebied Breda Zuid-West. Bindels is de oprichter van de wijkraad en is tevens voorzitter.

Effen

Eerder was hij voorzitter van de Contact Commissie Effen van 1978 tot 2006. Vanaf 2006 zet de wijkraad zich in voor de bewoners in het buitengebied Zuid-West. Hier wonen ongeveer 2000 mensen.

In 2010 is een samenwerkingsverband tot stand gekomen tussen de toen 28 functionerende wijk- en dorpsraden, aangestuurd door een Kerngroep van 5 vertegenwoordigers van de diverse raden, waarin Bindels zitting had en heeft.

Geluidsoverlast A16

Daarnaast zit hij in de werkgroep A16/HSL om de geluids- en trillingoverlast bij overheidsinstanties onder de aandacht te brengen. De wijkraad is ook lid van de Vereniging voor Kleine Kernen in Brabant. Bindels is ook mede-intiatiefnemer van het project Motie Trots op het Buitengebied. Van 1982 tot 2019 was hij bestuurslid, vanaf 1997 voorzitter, van Vereniging van Automobieltechnici ATC, afdeling Breda.

Bron: BN De Stem