Maak kennis met de (deels) nieuwe stuurgroep van Energie A16

Afbeelding: de nieuwe bestuurders kwamen samen tijdens de stuurgroep vergadering op 13 juni

Na de gemeenteraadsverkiezingen van dit voorjaar zijn in alle A16-gemeenten de verantwoordelijk wethouders geïnstalleerd voor de portefeuille energie. De (deels) nieuwe bestuurders kwamen voor het eerst samen tijdens de stuurgroep vergadering op 13 juni 2022. Bij deze een korte introductie:
  • In de gemeente Breda is de portefeuille Klimaat & Energie voor Peter Bakker (GroenLinks). Samen met zijn mede fractieleden heeft Peter het nieuwe Bredase Bestuursakkoord “Dichtbij doen, samen sterk vooruit” gepresenteerd. Zij gaan aan de slag met o.a. het verduurzamen van woningen en bedrijven en de behoefte aan het verlagen van de energievraag.
  • Jürgen Vissers mag namens de partij Groen Drimmelen in de gemeente Drimmelen opnieuw aan de slag. Nu met het coalitieakkoord: “Een mooi en gezond Drimmelen maken we SAMEN!”. In de gemeentelijke organisatie op weg naar 2040 krijgt duurzaamheid een prominente plaats. Hierbij is aandacht voor de energietransitie samen met partners, particulieren en bedrijven.
  • Bennie Blom is namens Onafhankelijk Moerdijk geïnstalleerd als wethouder duurzaamheid. Binnen het bestuursakkoord “Moerdijk zorgt, bouwt en groeit” gaat de gemeente o.a. acties realiseren uit het energieprogramma. Zo willen ze dat ieder huishouden inzicht krijgt in zijn verduurzamingsmogelijkheden en de manier waarop ze de energietransitie kunnen doormaken.
  • In Zundert is Ralph Bogers (ONPL) gestart als wethouder met het thema duurzaamheid in zijn portefeuille. Met het coalitieakkoord ‘Realistisch en Samen Vooruit’ gaat hij samen met CDA en D66 de komende vier jaar aan de slag. De Zundertse kernwaarden ‘Groen, Gedreven, Gemeenschapszin’ vormen de basis voor de ambities in het akkoord.
  • Uiteraard blijft ook Anne-Marie Spierings (D66) als gedeputeerde provincie Noord-Brabant betrokken.