Meedoen

Ben je benieuwd naar welke duurzame maatregelen je kunt treffen in jouw woning? Of wil je bijdragen aan de energietransitie? Kijk dan hieronder naar waar je terechtkunt in jouw gemeente.

Gemeente Breda

Op de website www.WoonwijsBreda.nl is veel informatie is te vinden over wat je zelf kunt doen als je energie schoon wilt opwekken of energie wilt besparen. Je kunt hier alles vinden over het verduurzamen van je woning, subsidies en financiering, maar ook lokale partijen die je hierbij kunnen helpen. Het Klimaatfonds Breda verstrekt leningen tegen een lage rente om projecten te realiseren die bijdragen aan de klimaatdoelstelling van de stad. Hiernaast zijn er subsidies voor groene daken en (landelijk) voor energiebesparing en opwekken van duurzame energie. 

Wijk- en dorpsraden
Woon je in Breda en heb je een goed idee om energie te besparen of duurzame energie op te wekken? Meld je dan aan bij:

Gemeente Drimmelen

Gemeente Drimmelen streeft ernaar dat alle energie die we in 2040 binnen de gemeente verbruiken, duurzaam en op eigen grondgebied wordt opgewekt. Door minder te verbruiken hoeven we ook minder op te wekken. Daarom is het verduurzamen van woningen en gebouwen één van de speerpunten in de energietransitie.

Lees op de website van Gemeente Drimmelen uitgebreid over onze energie-ambities, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en interessante acties.

Ga naar ons Energieloket als jezelf met jouw woning of bedrijfspand aan de slag wilt. Je vindt hier alles over de mogelijkheden voor uw woning, over de kosten, besparingen, beschikbare subsidies en kunt direct op zoek naar specialisten die u kunnen helpen bij de uitvoering.

Stichting Energietransitie Drimmelen (STED)

Woon je in Drimmelen en heb je een goed idee om energie te besparen of duurzame energie op te wekken? Meld je dan aan bij STED via Marijke Vos, marijkevos.sted@gmail.com.

Gemeente Moerdijk

Natuurlijk kun je zelf duurzaam aan de slag. Als inwoner, ondernemer of vereniging. Zicht krijgen op je energieverbruik, energiebesparende maatregelen nemen, je woning, pand of tuin aanpassen: er zijn talloze mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Vaak kun je profiteren van financiële regelingen en subsidies. Kijk op www.moerdijk.nl/klimaat wat de gemeente voor inwoners, verenigingen of bedrijven kan betekenen.

Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM)
Woon je in Moerdijk en heb je een goed idee om energie te besparen of duurzame energie op te wekken? Meld je dan aan bij STEM via info@stemoerdijk.nl.

Gemeente Zundert

Inwoners van de gemeente Zundert kunnen voor alle vragen over energiebesparing in huis terecht bij het Regionaal Energieloket. Je krijgt daar advies om je huis te verduurzamen, zoals:
  • Welke stappen kan ik het beste nemen?
  • Welke kosten en besparingen kan ik verwachten?
  • Welke subsidies zijn er beschikbaar?
  • Welke installateurs zijn er in mijn regio?
WindCent
Woon je in Zundert en heb je een goed idee om energie te besparen of duurzame energie op te wekken? Meld je dan aan bij Stichting WindCent via info@windcent.eu.