Nationale Klimaatweek 2021: Iedereen doet wat!

Van 28 oktober tot en met 5 november wordt de Nationale Klimaatweek georganiseerd. Tijdens deze week wil Energiek Moerdijk iedereen motiveren om in beeld te brengen wat je als inwoner, bedrijf, organisatie of vereniging al doet voor het klimaat op het gebied van energie, vervoer, spullen en voedsel.

De één neemt vaker de fiets, de ander eet minder vlees. Als individu weten we allemaal dingen te verzinnen die we kunnen doen om bij te dragen aan een beter klimaat.

Waar ben je trots op en wat doe je al voor een duurzamer leven?
We staan stil bij de klimaatdoelen, wat Moerdijk al doet om deze te behalen en hoe we elkaar kunnen helpen in Moerdijk om de volgende stap te zetten. Op de website www.energiekmoerdijk.nl/klimaatweek kun je jouw activiteit of idee insturen zodat zichtbaar wordt wat we al doen. Je maakt kans om de jaarlijkse Moerdijkse duurzaamheidstaward te ontvangen, die op 5 november zal worden uitgereikt door de wethouder Desiree Brummans. Laat ook op deze website horen wat je ambities en plannen zijn om Moerdijk duurzamer te maken!

Klimaatcafé 5 november
Op 5 november organiseren we een Klimaatcafé in theater De Schuur van 10.00-12.00 uur. De gelegenheid om andere personen met duurzame initiatieven op het terrein van voedsel, vervoer, energie en spullen te ontmoeten. Tijdens dit klimaatcafé willen we vooral netwerken en van elkaar horen welke ambities iedereen heeft om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat! Wethouder Desiree Brummans reikt jaarlijkse duurzaamheidsaward uit. Het is de zevende keer dat de award wordt uitgereikt. Wil je erbij zijn, geef je op via klimaatweek@energiekmoerdijk.nl

Klimaatsupporter worden
Wordt jouw bedrijf, club, stichting, vereniging, bedrijf, school ook klimaatsupporter? Juist ook als club, stichting, bedrijf of school kun je bijdragen om minder CO2 uit te stoten. Doe mee met de Nationale Klimaatweek 2021 en word Klimaatsupporter: www.iedereendoetwat.nl/nkw/klimaatsupporter. Meld het ook bij klimaatweek@energiekmoerdijk.nl, dan houden wij het overzicht wat in Moerdijk gebeurt.

Wil je weten wat jij kan doen of hoe je een onderdeel kan worden van deze nationale week in Moerdijk? Check de #KlimaatMoerdijk met praktische tips voor een duurzamer leven.

Bron: Energiek Moerdijk