Open Energiedag 2023: daar krijg je energie van!

Afbeelding: daar krijg je energie van

Ontdek de wereld achter je stopcontact en thermostaat! Nieuwsgierige burgers kunnen op 16 september 2023 langs komen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Ontmoet de mensen achter een windmolen, voel de warmte van bodemenergie of krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark (zoals Windpark Streepland!). 

Bij de eerste twee edities waren er tal van mooie projecten te bezoeken. Denk aan zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten en netinfrastructuur. In 2022 openden ruim zestig duurzame energieprojecten hun deuren om zo’n 5.000 bezoekers kennis te laten maken met hun initiatieven.

Energieprojecten aanmelden

Wil jij de deuren van jouw energieproject ook openen voor publiek op 16 september 2023? Of heeft je organisatie meegewerkt aan een mooi project? Locaties aanmelden kan via het formulier op de website. Heb je een locatie aangemeld? Vind hier extra informatie voor locaties.

Ook voor werkzoekenden en loopbaancoaches

Zou werken in de energietransitie iets voor jou zijn? Of ben je loopbaancoach en wil je er meer over weten voor je cliënten? Kom langs op één van de tientallen locaties en kijk met eigen ogen! Bedrijven die medewerkers zoeken, bieden tijdens de Open Energiedag extra informatie. Vind hier alvast online informatie over werk maken van de Energietransitie.

Cycling4Climate: fietstochten langs duurzame energieprojecten

Wat is er nu leuker dan de Open Energiedag op de fiets te bezoeken? Goed voor jou en het milieu! Cycling4Climate maakte in 2022 een aantal fietstochten zodat je nog meer projecten op één dag kon bekijken én lekker kan fietsen door prachtige delen van Nederland. Zie hier routes van de fietstochten van 2022.

 

De Open Energiedag is onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’ campagne, die de NVDE is gestart in samenwerking met brancheverenigingen NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Bodemenergie Nederland, Geothermie Nederland en Vereniging Warmtepompen.