Opnieuw gratis bomen voor buren van windmolens langs de A16

Afbeelding: De biologisch en lokaal geteelde bomen en heesters worden kosteloos aan particulieren aangeboden en aangeplant

Honderden mensen die in Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert dicht bij de windmolens langs de A16 wonen, hebben onlangs gratis bomen en heesters aangeboden gekregen. In het voorjaar 2022 vond een succesvolle eerste proef plaats waarbij ruim 200 bomen zijn uitgedeeld rond de windparken Hazeldonk-West en Hazeldonk-Oost. Met de gratis beplanting wordt geïnvesteerd in het landschap rond de A16 waar dit jaar in totaal 28 windmolens komen. Die afspraak hebben de vier gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert samen met lokale stichtingen, wijk- en dorpsraden, provincie en de ontwikkelaars gemaakt. De ontwikkelaars van de windmolens bekostigen de beplanting.

 

De biologisch en lokaal geteelde bomen en heesters worden kosteloos aan particulieren aangeboden en aangeplant. Geselecteerde bewoners hebben onlangs een brief ontvangen met meer informatie. Via de website van Energie A16 kunnen zij hun interesse aangeven, en een keuze maken voor maximaal 4 bomen en/of heesters die zij kunnen laten planten op eigen grond. In totaal krijgen ongeveer 900 woningen de kans om de gratis bomen te bestellen.