Samen op weg naar een duurzaam Zundert

Afbeelding door Gemeente Zundert

Op 30 juni organiseerde gemeente Zundert de netwerkbijeenkomst ‘Samen op weg naar een duurzaam Zundert’. Ondernemers in Zundert kregen een platform om na te denken over verschillende vormen van verduurzaming. Aan het einde van de bijeenkomst werd het magazine ‘Duurzaam Zundert’ uitgereikt.
De handen ineen

Eén van de doelen was het starten van een werkgroep. De rol van de werkgroep is om samen te kijken naar wat er nodig is op het gebied van verduurzaming. “Het is niet iets wat wij alleen kunnen doen, wat onze ondernemers alleen kunnen doen of wat de inwoners alleen kunnen doen. Het is een puzzel die we met elkaar moeten leggen. Het is mooi om aan elkaar te laten zien wat je kunt en wat anderen daarvan kunnen leren”, aldus wethouder Ralph Bogers.

Ondernemers aan het woord

Ondernemer René Jochems is blij dat gemeente Zundert deze werkgroep faciliteert. “We hopen door duurzame initiatieven in de gemeente bij elkaar te brengen, de innovatie en samenwerking te versterken, zodat de gemeente Zundert een nog beter uithangbord wordt voor de hele regio en daarbuiten.” Ook Tijmen Dekkers denkt als specialist water graag mee hoe Zundert bestendig kan worden: “Met ervaring vanuit andere overheden hoop ik dat Zundert een goede visie kan ontwikkelen gericht op de toekomst.”

Bekijk de terugblik via deze video: https://www.youtube.com/watch?v=0lx3YapwkRY

Bron: Lekker Bezig Zundert