Uitnodiging 8 oktober 2022: open dag Windpark Zonzeel

Afbeelding: Traais Energie Collectief

Bij knooppunt Zonzeel langs de A16 en A59 wordt Windpark Zonzeel gebouwd. Volgens planning draaien de zes windmolens eind dit jaar. Er komt veel kijken bij de bouw van een windmolen. Je hoort er alles over tijdens de open dag op zaterdag 8 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur. We openen dan speciaal voor jou het bouwterrein aan de Markweg 1 in Langeweg.

Bezoek de bouwplaats

Tijdens de open dag kun je aansluiten bij één van de rondleidingen. We vertellen je graag meer over de bouw en over hoe een windmolen werkt. De wieken, gondel en torendelen liggen klaar voor de opbouw en kun je van dichtbij bekijken, net als de fundatie. Voor vragen kun je terecht bij de projectmedewerkers en onze TEC-ers.

Tussenstop

Onderweg naar de open dag kun je een tussenstop maken bij de molen van het Traais Energie Collectief, één van de molens van Windpark Zonzeel. Deze molen wordt gebouwd aan de Bredeweg, langs De Mark in Terheijden. Vrijwilligers van het collectief geven je graag een update over de bouw en de aanleg van een eigen stroomkabel naar het dorp.

Activiteiten voor jong en oud

Tijdens de open dag is er voor jong en oud genoeg te beleven. Beklim virtueel een windmolen en bekijk de omgeving vanaf 140 meter hoog. Kinderen kunnen hun eigen energielandschap maken en dat wordt vastgelegd op foto. Voor alle bezoekers staan een drankje en wat lekkers klaar.

Organisatie

Eneco, Pure Energie en het Traais Energie Collectief ontwikkelen en bouwen samen Windpark Zonzeel. Twee molens zijn van Eneco, drie molens van Pure Energie en één molen is van het Traais Energie Collectief. Gezamenlijk organiseren we deze open dag.

Aanmelden

Ben je erbij? Aanmelden voor de open dag kan via het online aanmeldformulier. Aanmelden is niet verplicht, wel fijn voor de organisatie. Enkele dagen voor de open dag ontvang je een e-mail met een uitgebreide routebeschrijving en informatie over parkeren.

Vragen en contact

Heb je vragen over de open dag? Stuur een e-mail naar  info@windparkzonzeel.nl.

 

Graag tot 8 oktober!