Windpark Nieuwveer: bouwupdate

Afbeelding: Windpark Nieuwveer in het noordwesten van Breda

Topwind is op dreef! Oftewel: de partij die in opdracht van Nieuwveer B.V. de bouwbegeleiding van Windpark Nieuwveer op zich neemt. Windpark Nieuwveer bestaat uit twee windmolens die gebouwd worden in het noordwesten van Breda. Bij deze een korte update over het transport en de bouw.

Stand van zaken en planning
  • De bouw van de funderingen is bijna afgerond.
  • Begin oktober 2022 wordt de transportroute gereed gemaakt voor de windturbine onderdelen. Het transport loopt langs de Markweg, Nieuwveerweg, Weimersedreef en Brielsedreef. Er worden geen wegen afgesloten, slechts ten tijde van het transport zal een transportbegeleider het verkeer kortstondig laten wachten. Gezien de omvang van de windturbineonderdelen dienen er enkele bomen gekapt of tijdelijk weggehaald te worden aan de Nieuwveerweg, Weimersedreef en de Brielsedreef. Ook zullen enkele bomen gesnoeid worden in deze straten. Na de transporten worden er bomen teruggezet op de plaats waar er bomen gerooid werden.
  • In oktober 2022: de onderdelen van de twee windturbines worden aangevoerd. Aansluitend worden de windturbines opgebouwd.
  • December 2022: start testfase.
  • Januari 2023: windpark Nieuwveer is volledig operationeel, de windmolens draaien en wekken schone energie op.
Blijf op de hoogte

Voor de huidige stand van zaken van de bouw van het windpark in uw omgeving kunt u een kijkje nemen op www.energiea16.nl/bouw of de app ‘Geluidsverwachting.nl’ downloaden. Via de app kunt u gemakkelijk informatie inzien over het bouwproces. Ook kunt u – wanneer de windmolens draaien – feedback doorgeven via de app.

Vragen?

Vragen over Windpark Nieuwveer? Neem dan contact op met Philip Claessens via pc@topwind.nl.