Windpark Streepland draait!

Windpark Streepland

Afbeelding: Windpark Streepland

Sinds juni 2023 draaien de drie windmolens van Windpark Streepland. Een aantal maanden later dan gepland. Toch hebben de windturbines van Windpark Streepland in de testperiode al ruim 9.500 MWh aan groene stroom opgewekt! De ontwikkelaars hebben met elkaar afgesproken dat er nul uur sprake zal zijn van slagschaduw op de omliggende woningen. De turbines zijn hierop ingesteld.
Witte wieken

Het enige wat nog moet gebeuren, is het verwijderen van de rode strepen op de wieken. Zoals eerder aangegeven, was het niet de afspraak dat die erop zouden komen. De komende weken gaan medewerkers van Nordex de turbines in om de rode strepen van de wieken af te halen, door middel van zogeheten ‘rope acces’. Ze gaan via de binnenkant van de turbine naar boven en laten zich vervolgens vanuit de gondel met touwen ter hoogte van de wieken zakken. Daar worden de rode strepen eraf geschuurd en krijgen de wieken een nieuwe coating. Je kunt je voorstellen dat het belangrijk is dat het bij deze werkzaamheden niet te hard waait. Afhankelijk van het weer duurt het een aantal weken voor alle wieken van alle drie de turbines wit zijn.

Opening tijdens Open Energiedag 2023

De ontwikkelaars staan graag stil bij de opening van het windpark. Dat wordt gedaan tijdens de Open Energiedag op zaterdag 16 september 2023. Iedereen is welkom tussen 13.00 en 16.00 uur. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Windpark Streepland.

Bron: Windpark Streepland