Word energiecoach in de gemeente Zundert

Gemeente Zundert is op zoek naar inwoners die anderen willen helpen met het verduurzamen van hun woning. Inwoners kunnen zich tot 1 juli aanmelden en krijgen daarna een training tot energiecoach.  Gemeente Zundert werkt hierin samen met Stichting WindCent en het Regionaal Energieloket om inwoners te helpen om energiezuinig te wonen.

In de afgelopen periode zijn er verschillende activiteiten geweest om energiezuinig wonen te stimuleren. Van energiebesparingsboxen, buurtacties energiezuinig wonen, telefonisch maatwerkadvies tot collectieve inkoopacties.

Veel inwoners deden mee met deze activiteiten. Maar er is nog veel te doen. Velen willen hierbij advies. “We willen de stap richting advies zo laag mogelijk houden. Daarom zijn we gestart met werving van energiecoaches: inwoners die mede-inwoners op weg helpen in de wereld van verduurzaming,” aldus Johan de Beer, wethouder Duurzaamheid.

Wat doet een energiecoach?

Een energiecoach zet zich in voor energiezuinig wonen. En heeft al enige ervaring met energie besparen vanuit werk of gewoon door het zelf thuis te doen. Energiecoaches helpen buren en andere inwoners op weg om energiezuinig te wonen. Bijvoorbeeld op een inloopspreekuur of in gesprekken aan de keukentafel. De energiecoach krijgt vooraf een training van het Regionaal Energieloket.

Aanmelden kan tot 1 juli
Dit kan op de website van het Regionaal Energieloket: https://regionaalenergieloket.nl/zundert/indebuurt/initiatieven/word-energiecoach-in-zundert. Hier vinden inwoners ook meer informatie.

Bron: Gemeente Zundert