Zunderts eremetaal voor Teun van Dam

Afbeelding: Teun van Dam kreeg vrijdagmiddag de Zundertse penning van algemene maatschappelijke verdiensten

Dit is een publicatie van BN DeStem

Een verrassing voor Teun van Dam. Bij de stichting Groen-Doen in Zundert, kreeg hij vrijdag van burgemeester Joyce Vermue de Penning van algemene maatschappelijke verdiensten uitgereikt.

Hiermee eert de gemeente inwoners die zich op meerdere terreinen inzetten voor de Zundertse gemeenschap. Zo iemand is Van Dam. Een positieve, sociale man, zoals hij wordt omschreven.

Groen-Doen

Van 2013 tot 2022 was hij voorzitter van de stichting Groen-Doen. Nog altijd is hij vrijwilliger bij deze organisatie die mensen met een beperking via dagbesteding helpt bij hun participatie in de samenleving.

Daarnaast is Van Dam VVD-burgerlid. Hij ondersteunt zijn fractie vooral op het gebied van financiën en bestuur en zit in verschillende gemeentelijk commissies.

Windenergie

Sinds 2012 is hij penningmeester bij museum de Weeghreyse. Daarnaast is Van Dam secretaris bij de stichting WindCent. Die startte in 2017 en wil een deel van de opbrengst van windenergie uit Zundert, inzetten om kansrijke energieprojecten te stimuleren en te ondersteunen. Tot slot is hij bij het Wind A16-project actief betrokken bij overleggen tussen overheden.